ΕΟΔΥ: Στόχος μας να παραμείνει όσο πιο επίπεδη γίνεται η καμπύλη εξάπλωσης του ιού στη χώρα

ΕΟΔΥ: Στόχος μας να παραμείνει όσο πιο επίπεδη γίνεται η καμπύλη εξάπλωσης του ιού στη χώρα

Την ώρα που είναι ραγδαία η ταχύτητα εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη, στην Ελλάδα επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, καθώς όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας «δεν φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μία εκθετική αύξηση αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το πούμε αυτό με σιγουριά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 743, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 134 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 45 διασωληνωμένοι.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 48 νέα κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 743. Οι θάνατοι είναι 20, με μέση ηλικία τα 75 χρόνια. Νοσηλεύονται 134, το 60% άνδρες. Οι 45 είναι διασωληνωμένοι, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα. Έχουν πάρει εξιτήριο 32.

«Μέσα μου έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά αλλά διευκρίνισε αμέσως μετά ότι χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Δεν φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μία εκθετική αύξηση αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το πούμε αυτό με σιγουριά» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας. Όπως εξήγησε είναι αναμενόμενο όχι μόνο με αυτόν τον ιό, αλλά και με τη γρίπη να συμβεί ένας θάνατος ακόμα και σε νέους ανθρώπους και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα νέο ιό στον οποίο δεν έχουμε ακόμα ανοσία.

«Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία μπορεί να έχουμε σοβαρά κρούσματα και σε νέες ηλικίες» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετική είδηση: ΕΟΔΥ: Στα 743 τα κρούσματα-20 νεκροί-Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση