Κοροναϊός – Ελλάδα : Στους 22 οι νεκροί – Πρώτες απώλειες σε Κρήτη και Ξάνθη

Ακόμα ένας νεκρός προστίθεται, στη λίστα των θυμάτων από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 22. Μετά τον άτυχο ηλικιωμένο στην Ξάνθη, ένας γερμανός καθηγητής έχασε τη ζωή του στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, πρόκειται για γερμανό καθηγητή ο οποίος είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου.

Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική. Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση, σήμερα κατέληξε.

Ο γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτη, έως ότου εμφανίσει εμφανίσει συμπτώματα κοροναϊού και μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορoναϊού στην Κρήτη.

Στην Ξάνθη ο 21ος νεκρός

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατέληξε ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμη η ακριβής ηλικία του.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα.

Ανακοίνωση για την τραγική είδηση εξέδωσε και το νοσοκομείο της Ξάνθης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σημειώνεται πως στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρία στην ορεινή ζώνη και ένα στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.


Αφήστε μια απάντηση