Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ – Βροχή αιτήσεων

Τέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε πλήρη λειτουργία η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 (είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση).

Μέσω πλατφόρμας της Εργάνης θα «υλοποιηθεί» και η μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης.

Οι εργοδότες θα εισέλθουν στην Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών και στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία.

Βροχή αιτήσεων από το πρώτο λεπτό

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ΕΡΓΑΝΗ, υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προστίθενται 100 νέες φόρμες.

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Οι επικεφαλής των οικονομικών υπουργείων έκαναν σήμερα νέες ανακοινώσεις για έκτακτα μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι ενώ τόνισε ότι με τη διεύρυνση της λίστας των οικονομικών κλάδων που πλήττονται από τον κοροναϊό καλύπτονται και μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Επανάλαβε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας.

«Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών και επαναλαμβάνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας, όπως τόνισε παρουσιάζοντας τα μέτρα και ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση