Facebook: Ανακοίνωσε μείωση της ποιότητας streaming στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού

Techblog.gr

Facebook: Ανακοίνωσε μείωση της ποιότητας streaming στην Ευρώπη

Με τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες της Ευρώπης ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού, φαίνεται πως η κίνηση στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ήδη οι πάροχοι αλλά και οι υπηρεσίες streaming φαίνεται πως δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Amazon, Apple, Disney, Netflix και YouTube ήταν οι σημαντικότερες υπηρεσίες που χτυπήθηκαν και ανακοίνωσαν ήδη τη μείωση της ποιότητας του streaming, με το Facebook να ακολουθεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία η μείωση της ποιότητας των βίντεο, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, αν και επισήμανε πως πρόκειται για προσωρινή λύση.

“Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της διαδικτυακής συμφόρησης, θα μειώσουμε την ποιότητα των βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να διαχειριστούμε τους εν λόγω περιορισμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έντονης ζήτησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρήστες θα μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας”

Δυστυχώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε για πόσο θα διαρκέσουν οι παραπάνω περιορισμοί. Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες έχει εφαρμοστεί η δουλειά από το σπίτι, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο τις ώρες που περνάνε οι χρήστες στο διαδίκτυο. Ακόμα και σε SD ανάλυση όμως, εμείς είμαστε και θα είμαστε μαζί σας κάθε βράδυ στις 21:00 μέσω του “Stay Home – Tech Edition”.

Πηγή

Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης