Μέτρα στήριξης: Προστίθενται 100 ΚΑΔ στον κατάλογο των επιχειρήσεων

Μέτρα στήριξης: Προστίθενται 100 ΚΑΔ στον κατάλογο των επιχειρήσεων

100 Κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντας και οι συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα περιληφθούν στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό. Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα ή αύριο.

Ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Απρίλιο, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού. ‘Οπως ανέφερε, οι περισσότερες χώρες αποφασίζουν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα «ήδη έχουμε υπερβεί αυτό το ποσοστό».

Εντός της εβδομάδας αναμένεται παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και για το θέμα των επιταγών.

θα συνεκτιμηθεί, σύμφωνα με τον κύριο Σταϊκούρα, ανάλογα με το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών οι οποίες γίνονται και παρακολουθούνται σε ημερήσια βάση. Τόνισε πάντως ότι «ένα κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος πλέον καταναλώνεται ηλεκτρονικά και όχι με τη μορφή ρευστών διαθεσίμων».

Με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα συνεκτιμηθεί αν θα υπάρξει τροποποίηση στο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Γιάννη Βρούτση για τους μακροχρόνια άνεργους και την ενίσχυση τους.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ert.gr

Σοφία Χούντα