Η σημαντική συμβολή της Toπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Η σημαντική συμβολή της Toπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Από τους χώρους που πάντα η λειτουργία τους επηρέαζε σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτές τις ημέρες, δίνει τη δικιά της μάχη στον ίδιο πόλεμο με όλους.

Από τον εντοπισμό και στήριξη των ευπαθών ομάδων, έως την απρόσκοπτη αποκομιδή απορριμάτων, τους ψεκασμούς-απολυμάνσεις, το κλείσιμο χώρων συνάθροισης (κλειστών και υπαίθριων), αλλά και τη φροντίδα για τα αδέσποτα, πάντα με τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για το εργατικό δυναμικό, ο ρόλος της είναι πολύτιμος.

Με επιστολή της η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, ζητάει από τους Δήμους να της κοινοποιήσουν τις ανάγκες που έχουν σε γάντια και μάσκες για ποσότητες ενός μήνα.

Παράλληλα, οι Δήμοι ενημερώνονται για όλες τα πρόσθετα μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, με στόχο να συμβάλλουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εσωτερικών, με επιστολή του υφυπουργού Θ. Λιβάνιου, απευθύνεται στους Δήμους για το θέμα των αδέσποτων. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα

Αγαπητοί συνεργάτες,Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ανακύπτει ανάγκη λήψης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, καθώς επίσης και για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν για οποιοδήποτε λόγο να τα φροντίσουν. Γνωρίζοντας, την ευαισθησία σαςκαι το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακατέχει και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε σχετικά.

Με εκτίμηση,

o υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος