Forma.gov.gr: Eδώ θα βρείτε τα έντυπα για τη δήλωση μετακίνησης – Οι δύο τύποι βεβαιώσεων

“Είναι απολύτως σαφές πως βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, όπου η συλλογική μας μοίρα εξαρτάται απόλυτα από την ατομική μας ευθύνη. Ο αγώνας ενάντια στην πανδημία επιβάλει να στερηθούμε σήμερα για να μπορούμε να βρούμε αύριο αυτά που τώρα στερούμαστε. Οι μετακινήσεις το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο”, είπε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής υπουργικής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι.

“Ηκυβέρνηση αναρτά απόψε έναν ιστότοπο το forma.gov.gr όπου αναφέρονται αναλυτικά όλες οι οδηγίες. Εκεί μπορεί να βρει κανείς τους δύο τύπους εγγράφων. Αναφέραμε ότι υπάρχει η βεβαίωση κίνησης τύπου Α που αφορά εργαζόμενους…

Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τύπου Β έχουν προβλεφθεί τρεις εναλλακτικές διαδικασίες. Η πρώτη διαδικασία αφορά μία βεβαίωση, η οποία κωδικοποιεί έξι λόγους για τους οποίους μπορεί κανείς να έχει κατ’ εξαίρεση μετακίνηση… Ο πρώτος τρόπος είναι η φόρμα που βρίσκεται στο site. Ο δεύτερος τρόπος είναι ένα λευκό χαρτί στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει απλώς μία δήλωση με αυτά τα στοιχεία με το ονοματεπώνυμο του και ο τρίτος τρόπος αφορά την αποστολή sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό. Ο αριθμός αυτός είναι ο 13033, όπου γράφει κανείς έναν από τους έξι αριθμούς, 1 έως 6, αφήνει κενό, μετά το ονοματεπώνυμο του και τη διεύθυνση κατοικίας του. Οι οδηγίες αυτές είναι όλες στο site, forma.gov.gr”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης.


Αφήστε μια απάντηση