ΔΑΣ ΟΤΑ: Συνεχόμενα «εργατικά ατυχήματα» στο δήμο Αλμυρού

ΔΑΣ ΟΤΑ: Συνεχόμενα «εργατικά ατυχήματα» στο δήμο Αλμυρού

Ένα ακόμη «εργατικό ατύχημα» στην Καθαριότητα του  Δήμου Αλμυρού, με θύμα εργαζόμενη της 3Κ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έρχεται να προστεθεί σε αυτό της εργαζόμενης  με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο, που συνέβη στις 9/3, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

“Τρεις  μέρες πριν από αυτό  και συγκεκριμένα την Παρασκευή 6/3/2020 όχημα παρέσυρε τη συναδέλφισσα  Καλλιόπη (Πόπη) Αλεξίου Χαρμαντά, έξω από το Κοιμητήριο Σούρπης, η οποία  σκούπιζε με  το φυσερό το οδόστρωμα, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί  οι  ενδεδειγμένοι κώνοι  προειδοποίησης των οδηγών για την προστασία των εργαζομένων.
Η Δημοτική Αρχή Β. Χατζηκυριάκου, μαζί με τον επόπτη και μέλος του Προεδρείου  του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας  προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν, λέγοντας ότι «δεν είναι τίποτε», ενώ η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και εν συνεχεία για ακτινογραφία σε ιδιωτικό ακτινολογικό κέντρο, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στον αγκώνα. Η συνάδελφος βρίσκεται στο σπίτι με αναρρωτική άδεια, ανήμπορη να φροντίσει τον εαυτό της και την πολυμελή οικογένειά της.  Η όποια φροντίδα παρέχεται από τον σύζυγό της, συνάδελφος και ο ίδιος στην υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου, αφού το σπάσιμο μικρού  οστού από τον αγκώνα που υπέστη κατά την παράσυρση από το όχημα,  προκαλεί αφόρητο πόνο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού, η οποία με την  εγκληματική στάση της αποδεικνύει ότι βαδίζει στα χνάρια της αντεργατικής πολιτικής των Κυβερνήσεων χθές και σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ)  και της εντατικοποίησης της δουλειάς που άσκησε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Εσερίδη, όπως πάντα  με το σιγοντάρισμα των στελεχών της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»  και μελών της παράταξης «Πλαγεράς»  του προεδρείου του Συλλόγου μας, εκ των οποίων οι δύο είναι εργαζόμενοι (Κ.Μπιρ. και Γ.Μπιντ.)  στον Δήμο Αλμυρού.

Η παραπέρα εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας με πρόφαση τις δυσκολίες που δημιουργεί η επιδημία του κορονοϊού δεν θα περάσει.
Την καλούμε να αλλάξει ΤΩΡΑ ρότα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της ζωής των συναδέλφων!

 

►Απαιτούμε από τους κρατικούς μηχανισμούς, την Επιθεώρηση Εργασίας, να διερευνήσουν με ολοκληρωμένους και επιτόπου ελέγχους τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Αλμυρού. Η ουσιαστική ακύρωση από την Κυβέρνηση των μηχανισμών ελέγχου της Επιθεώρησης, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία λόγω κορονοϊού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει το διάστημα αυτό στο σακάτεμα όλων και περισσότερων συναδέλφων.

►Απαιτούμε εδώ και τώρα από  τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού να εφαρμόζει όλα τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας που απαιτούνται, ως αποκλειστική δική της υποχρέωση, από τη νομοθεσία. Είναι απαράδεκτο να μεταφέρονται οι εργοδοτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την τήρηση των μέτρων στις πλάτες των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, με παράλληλη εφαρμογή  μέτρων συνεχούς καθαριότητας και απολύμανσης, με επαρκή είδη καθαριότητας και καλής ποιότητας αντισηπτικά-απολυμαντικά.

►Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αντισυναδελφική συμπεριφορά που τηρούν τα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου μας, που συγκαλύπτουν τα εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα, λειτουργώντας σα μαγαζάκι των Δημάρχων.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων”.

 

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση