Αναπνευστήρα δωρίζει ο Δήμος Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας για την προμήθεια ενός αναπνευστήρα από το εξωτερικό πρός υποστήριξη του νοσοκομείου Λιβαδειάς καθώς και ποσότητας τεστ διάγνωσης του κοροναϊού και ποσοτήτων αντισηπτικού υγρού για την προστασία του πληθυσμού και την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πέραν της αγοράς υγειονομικού υλικού από την πλευρά ενός μικρού σχετικά Δήμου, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Σπαθάς ανακοίνωσαν επιπρόσθετες δράσεις στο πλαίσιο της προστασίας των κατοίκων και των ευπαθών ομάδων.

Οι δράσεις αφορούν στην:

– Τοποθέτηση στο δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας, θυροτηλεφώνων ώστε να επικοινωνούν οι δημότες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε email, fax ή θέλουν κάτι άμεσα.   -Απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του δήμου.

– Απολύμανση στο δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας και Αντίκυρας.

– Συγκρότηση προσωρινής Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στον δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης:

-στους κατοίκους του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν και

-στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.

Οι πρώτοι θα εξυπηρετηθούν με μέριμνα του δήμου για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης ενώ οι της δεύτερης κατηγορίας θα τύχουν δωρεάν προσφοράς φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης .

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται επίσης η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου για την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών τους καθώς και η διεκπεραίωση αιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων- παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Η δομή αυτή θα έχει στη διάθεσή της τα τηλέφωνα 2267350111 και 2267350113, το Φαξ 22670 22063 και το email: kek@daa.gov.gr .

Περαιτέρω ο δήμος θα συνδράμει τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους

Τέλος ο Δήμος γνωστοποίησε ότι για το θέμα του κοροναϊού και τις σχετικές δικές του δράσεις


Αφήστε μια απάντηση