Τρίτη δέσμη μέτρων για στήριξη της οικονομίας και της εργασίας – Στα 10 δισ. πλέον η «δύναμη πυρός»

Τρίτη δέσμη μέτρων ανακοινώνεται την Παρασκευή το πρωί από την πολιτική ηγεσία των παραγωγικών υπουργείων, με τη «δύναμη πυρός» για την αντιμετώπιση των οικονομικο-κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού να αυξάνεται στα 10 δισ. ευρώ συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμά του την Πέμπτη το βράδυ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ο ελληνικός προϋπολογισμός αναθεωρείται και το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας έναντι των επιπτώσεων του κοροναϊού ανεβαίνει στα 10 δισ. ευρώ.

«Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανακοινώσεις από Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Βρούτση

Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊου, θα ανακοινώσουν, αύριο στις 10:30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση