Περιπολίες ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας με μεγάφωνα στην παραλία – «Μείνετε σπίτι σας»

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και σήμερα [σσ. χθες] δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας τους Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να παραμείνουν εκεί.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Μάλιστα χρησιμοποιούν ντουντούκες προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή αλλά και για να ακουστεί το κάλεσμά τους.

Σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο, αναφερόμενο στην παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων στην παραλία τις προηγούμενες μέρες, και κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στην παραλία και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

“Παρατηρήθηκε το θλιβερό θα πω φαινόμενο και χθες και την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς, επειδή είδαν καλό καιρό, να κατεβαίνουν όλοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το παραλιακό μέτωπο, και να συνωστίζονται. Αυτό αντίκειται στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για να προστατευτούμε όλοι μας, και το τονίζω, όλοι μας, από την πανδημία του κορωνοϊού”, ανέφερε ο κ. Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο, θα υπάρχουν μικτές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας με της ομάδες ΔΙΑΣ προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην συνωστίζονται στην παραλία. «Δυστυχώς έτσι δεν κάνουμε δουλειά», τόνισε και απηύθυνε και εκείνος από την πλευρά του έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ζέρβας: Αν συνεχιστεί ο συνωστισμός στην Νέα Παραλία θα αναγκαστούμε να την κλείσουμε

Σύμφωνα με το thestival.gr, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσει η Νέα Παραλία σε περίπτωση, που συνεχιστεί ο συνωστισμός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τη νέα παραλία. Ας κάνουμε όλοι μας υπομονή για 2-3 εβδομάδες. Γινόμαστε και άσχημη εικόνα ως Θεσσαλονίκη για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι εποχή για να λιαζόμαστε στη νέα παραλία. Θα συνεχίσουμε τις συστάσεις προς τον κόσμο, όμως εφόσον δούμε ότι συνεχίζεται θα κλείσουμε τη νέα παραλία», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Αφήστε μια απάντηση