Κλείνουν έως τέλος Απριλίου τα ξενοδοχεία

Κλείνουν έως τέλος Απριλίου τα ξενοδοχεία

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι: «με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ: «Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας εκφράζει την μερική της ικανοποίηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που οι επιχειρήσεις έκλεισαν με εντολή της Κυβέρνησης, θα πάρουν επίδομα 800€ για την περίοδο από 15/03 έως 30/04.

Για την περίοδο από 01/03 έως 15/03 θα πληρωθούν από τον εργοδότη τους και φυσικά υπάρχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη!
Για τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας τους έως 30/04 θα δοθεί παράταση στο επίδομα ανεργίας μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη ο οποίος στήριξε το αίτημα μας και στους συναδέλφους που τελείωσε το επίδομα ανεργίας και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020!

Γνωρίζουμε πως ακόμα και με αυτή την ρύθμιση δεν λύνεται το πρόβλημα 100% είναι όμως κάτι το οποίο κινείτε προς την σωστή κατεύθυνση!

Το μεγάλο αγκάθι παραμένει στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας όπου οι πληρότητες είναι αλήθεια πολύ χαμηλές λόγω της εξάπλωσης του ιού, οι εργαζόμενοι δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

Απολύσεις – μετατροπή συμβάσεων – άδειες άνευ αποδοχών – εκ περιτροπής εργασία!

Το επαναλαμβάνουμε δεν θα υποχωρήσει ο κορονοϊός με περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην υπογράφουν τίποτα από όλα αυτά!!!

Δεν μπορούν να αλλάξουν οι όροι αμοιβής και εργασίας χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας!

Καλούμε τους εργοδότες να επιδείξουν ψυχραιμία και να σεβαστούν τους ανθρώπους που τόσα χρόνια βάζουν πλάτη στις επιχειρήσεις τους για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση!

Τέλος ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τους διανομείς όπου με κίνδυνο της υγείας τους συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας, πέφτοντας ακόμα και τώρα θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας!».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος