Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο. Από το απόγευμα της Τετάρτης 18/3 έως και τις πρώτες πρωινές καταγράφηκαν νέα επεισόδια με μετανάστες οι οποίοι με τη βοήθεια της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής επιχείρησαν, αλλά χωρίς να το καταφέρουν να περάσουν τα εμπόδια στο δάσος των Καστανιών.

Ημέρα, αλλά κυρίως νύχτα, οι περιπολίες αυξάνονται και όλες οι αισθήσεις τίθενται σε συναγερμό.
Η νύχτα που πέρασε πάντως θύμιζε πολύ έντονα τα πρώτα 24ωρα, όταν δηλαδή ξέσπασε αυτή η ασύμμετρη όπως χαρακτηρίστηκε απειλή για την χώρα μας.

Πάνω από 1500 άτομα, κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες με την υποστήριξη της στρατοχωροφυλακής επιχείρησαν να περάσουν τα εμπόδια στο δάσος των Καστανιών. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το απόγευμα και κράτησαν όλη τη νύχτα.

Την ώρα που δόθηκε μάχη με το χρόνο για να φωτιστεί η περιοχή ακόμη πιο πολύ, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την προσπάθεια τύφλωσης των ελληνικών δυνάμεων από το Τουρκικό φυλάκιο.

Ανάμεσα από τον ελληνικό Αίαντα, το θωρακισμένο όχημα που ρίχνει νερό, τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Frontex, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε μετανάστες που συγκεντρώνονται ξανά μετά από μια ακόμη αναχαίτιση των Ελληνικών δυνάμεων ενώ ανάμεσά τους καταφτάνει και όχημα της στρατοχωροφυλακής.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το κλείσιμο των συνόρων από την Τουρκία λόγω του κορονοϊού είναι θετικό, αλλά όχι ουσιαστικό διότι την ίδια στιγμή προτρέπει με κάθε τρόπο- όπως έχει φανεί και σε πολλές εικόνες που έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου- τους μετανάστες να περάσουν παρανόμως στην Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης, Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος