Κοροναϊός : Εκτελωνιστές συνωστίζονται επί ώρες στο τελωνείο Πειραιά

Εικόνες ντροπής αλλά και ένδειξης ότι η καραντίνα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό λόγω του κοροναϊού, δεν εφαρμόζεται παντού, δημοσιεύει το in.gr. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Γ’ τελωνείο στον Πειραιά, μια από τις βασικότερες πύλες εισόδου και εξόδου προϊόντων.

Εκεί όπου καθημερινά, σε κανονικές συνθήκες, συνωστίζονται εκατοντάδες εκτελωνιστές προκειμένου να κάνουν τις ενέργειες που θέλουν.

Κι όμως, παρ’ ότι είμαστε σε συνθήκες πολέμου, ένα βήμα πριν από την απαγόρευση συναθροίσεων πολλών ατόμων ή ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τελωνείο αυτό γίνεται χαμός. Οχι μόνο σήμερα, αλλά όλες τις προηγούμενες ημέρες.

 

Το in.gr συνομίλησε με τελωνειακό ο οποίος είδε αυτές τις ημέρες τι έχει γίνει στο κτίριο αυτό. Οπως μας λέει, οι φωτογραφίες είναι το λιγότερο καθώς έχουν συμβεί σημεία και τέρατα την προηγούμενη εβδομάδα. Εκατοντάδες οι εκτελωνιστές, στην ουρά και ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, ήταν εκεί και περίμεναν επί ώρες να τελειώσουν τις δουλειές τους.

Προχθές, Δευτέρα, μάλιστα ο διευθυντής του τελωνείου εκνευρίστηκε κι έκλεισε κάποια στιγμή τις πόρτες, αλλά δώρο άδωρο. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες υπάρχουν δεκάδες εκτελωνιστές που περιμένου, οι πιο πολλοί όμως χωρίς μάσκες ή άλλα μέτρα αυτοπροστασίας.

Καταγγελίες

Οπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και περιμένουν επί ώρες στο τελωνείο επειδή λειτουργεί με το 1/3 των υπαλλήλων που δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Ετσι είναι αναγκασμένοι, εφόσον δεν έχουν υπάρξει περιορισμοί ή απαγορεύσεις, να περιμένουν όλη την ημέρα, εκτεθειμένοι στον κοροναϊό.

Από την άλλη οι υπάλληλοι του τελωνείου λένε ότι αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τις εργασίες που έχουν και ζητούν από τον κόσμο να μην προσέρχεται στο κτίριο και πολλές από τις δραστηριότητες να τις κάνει ηλεκτρονικά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το κράτος να παρέμβει, τόσο στο συγκεκριμένο τελωνείο όσο και σε αυτό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διότι τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Δεν μπορεί το εμπόριο να συνεχίζεται κανονικά όταν έχουν ληφθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση