«Έρημη» πόλη η Θεσσαλονίκη μετά τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό

Ελάχιστοι είναι πλέον οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ύστερα από τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, στην «καρδιά» της πόλης ο κόσμος είναι μετρημένος. Σχεδόν άδεια πεζοδρόμια από πολίτες, ελάχιστα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους που πολλές φορές σημειωνόταν «μποτιλιάρισμα», κλειστά καταστήματα – με του ιδιοκτήτες μετά το «λουκέτο» που έβαλαν, να ελπίζουν να επιστρέψουν σύντομα στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία πλέον των ανθρώπων που κυκλοφορούν για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.α φοράει μάσκα και γάντια, όπως και οι πωλητές των λίγων καταστημάτων που έχουν μείνει ανοιχτά.

Μάλιστα, η εντελώς διαφορετική όψη της πόλης φαίνεται ξεκάθαρα και από τις εικόνες που μεταδίδει ζωντανά κατά διαστήματα της ημέρα το GRTimes.gr από το κέντρο.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον προηγούμενο καιρό:


Αφήστε μια απάντηση