Γεωργιάδης στο MEGA : Οι επιχειρήσεις που κλείνουν δεν θα πληρώνουν τους υπαλλήλους – Θα λάβουν επίδομα 400 ευρώ

Μια πρώτη γεύση των μέτρων που θα εξαγγείλει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έδωσε στην έκτακτη εκπομπή LIVE NEWS του MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα είναι μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση αλλά και για την στήριξη των εργαζόμενων. Στόχος είναι να βγούμε από κρίση χωρίς να έχουμε χάσει ούτε θέσεις εργασίας ούτε επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με το πόσα χρήματα θα διατεθούν για τους παραπάνω σκοπούς, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το 1% του ΑΕΠ είναι χρήματα που θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, θα υπάρχουν και άλλα χρήματα από το ΕΣΠΑ, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

«Θα ακούσουμε πολλά μέτρα αύριο, αλλά και τις ημέρες που έρχονται», πρόσθεσε.

Δεν θα πληρώνουν υπαλλήλους οι κλειστές επιχειρήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που κλείνουν δια νόμου δεν θα πληρώνουν τους υπαλλήλους. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν επίδομα από το κράτος, το οποίο προσδιόρισε στα 400 ευρώ.

«Θα κάνουμε κ άλλα ευεργετικά μέτρα που θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις των πολιτών. Παράλληλα, μένουμε σπίτι μας, τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα», σχολίασε αναφορικά με το κατά πόσο τα χρήματα αυτά επαρκούν.

«Στόχος είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να περάσει απέναντι. Αύριο θα ακούσουμε την πρώτη δέσμη μέτρων. Ωστόσο μιλάμε με Ευρώπη και με Κομισιόν και διεκδικούμε πολλά», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τόσο τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική απόφαση, όσο και όσες παραμένουν ανοιχτές αλλά επηρεάζονται βαθύτατα από την κρίση.

«Η κυβέρνηση εξετάζει την αναστολή της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχολίασε ότι δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς εν μέσω αυτής της κατάστασης.

Για το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων επιχειρήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «κρατικοποιήσεις δεν είναι στον ορίζοντά μας, δεν έχουμε σκεφτεί κάτι τέτοιο. Θα δώσουμε δισεκατομμύρια για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας. Θα έρθει πολύ μεγαλύτερο κύμα “κόκκινων δανείων” αν κλείσουν οι επιχειρήσεις».

«Ζούμε κάτι τελείως πρωτοφανές, έξω από κάθε σχεδιασμό και κάθε υπολογισμό που θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση. Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα. Τα νούμερα που έχουμε να διαχειριστούμε κάθε μέρα αλλάζουν. Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτός ο σχεδιασμός. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τα μέτρα, για να μην μείνουμε από καύσιμα, αν η κρίση κρατήσει παραπάνω», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, και μια μεγάλη συγγνώμη που θα αυξηθεί ωράριο λειτουργίας. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ομαλή κίνηση στην αγορά, θα συζητήσουμε εκ νέου τη διεύρυνση του ωραρίου. Ευχαριστώ και τους συμπολίτες μας και τους ιδιοκτήτες αλυσίδων που τηρούν τα μέτρα. Είμαι περήφανος για τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση