Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ

Perierga.gr - Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ

Ένας πίνακας του Mark Rothko του 1957, με τίτλο «Όχι. 22 (κόκκινα) » πωλήθηκε έναντι σχεδόν 70 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Φεβρουαρίου. Παρότι πρόκειται για ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για ένα έργο τέχνης, η αγορά αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε καν στα 30 πιο ακριβά έργα ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, ο πιο ακριβός πίνακας που έχει πωληθεί ποτέ ήταν ο «Salvator Mundi» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το εκπληκτικό ποσό των 450,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Ο πίνακας χρονολογείται γύρω στα τέλη του 15ου αιώνα και αποτελεί το πορτρέτο του Ιησού Χριστού που δημιούργησε ο Ντα Βίντσι. Αρχικά, ο πίνακας είχε θεωρηθεί αντίγραφο του αυθεντικού, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι αυτός ήταν πράγματι ο αυθεντικός το 2011.

Άλλοι διάσημοι πίνακες, όπως το «Les Femmes d’Alger» του Πάμπλο Πικάσο και το «Nu Couché» του Αμαντέο Μοντιλιάνι, πωλήθηκαν για πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας σε δημοπρασίες το 2015.

Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής που έχει πωληθεί πρόσφατα ήταν ο «Meules» του Κλοντ Μονέτ, με τιμή πώλησης τα 110,7 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2019.

Το ιστορικό πλαίσιο, η πρωτοτυπία και η φήμη του καλλιτέχνη είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ένα έργο τέχνης αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια. Οι περισσότεροι αγοραστές τα αντιμετωπίζουν ως επενδύσεις, ελπίζοντας ότι η αξία τους θα αυξηθεί με την πάροδο των χρόνων.

Perierga.gr - Οι 10 πιο ακριβοί πίνακες ζωγραφικής που έχουν πουληθεί ποτέ

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση