ΗΠΑ: «Σούπερ» Τρίτη για τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: «Σούπερ» Τρίτη για τον Μπάιντεν

«Σούπερ» ήταν η Σούπερ Τρίτη για τον Τζο Μπάιντεν. Ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, επικρατώντας στις 9 από τις 14 πολιτείες ενώ εξασφάλισε και τη στήριξη του Μάικλ Μπλούμπεργκ που αποσύρεται. 

Μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, δημοσκόποι προεξοφλούσαν την επικράτηση του Σάντερς. Ο 78χρονος πρώην Αντιπρόεδρος όμως έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα, το Τενεσί, το Αρκάνσας, τη Μασαχουσέτη και τη Μινεσότα.

Ο δηλωμένος Σοσιαλιστής Μπέρνι Σάντερς, που έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, στην εργατική τάξη και στους Ισπανόφωνους, φαίνεται να κερδίζει την Καλιφόρνια που δίνει και τη «μερίδα του λέοντος» με 415 εκλέκτορες. Επικράτησε επίσης στο Βερμόντ, την πατρίδα του, στο Κολοράντο και στη Γιούτα.

Για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ που ξόδεψε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε διαφήμιση η ήττα ήταν βαριά: κέρδισε μόνο τους έξι εκλέκτορες της Αμερικανικής Σαμόα!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστη την παταγώδη αποτυχία του Μπλούμπμεργκ, αποκαλώντας τον «Μίνι Μάικ».

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου