Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ για “Τα ξυλοκάμινα της Ικαρίας“

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ για “Τα ξυλοκάμινα της Ικαρίας“

Μεταξύ των 29 προτάσεων που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το σχέδιο δράσης Πολιτισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρίσκεται και η δημιουργία του ντοκιμαντέρ µε τίτλο “Τα ξυλοκάμινα της Ικαρίας“. Την εν λόγω πρόταση κατέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αντίλαλοι». Το ύψος χρηματοδότησης της συγκεκριμένης πρότασης βάση της επίσημης ανακοίνωσης θα αγγίξει τα 15.000€. Ο συνολικός προϋπολογισμός τετραετίας του σχεδίου δράσης Πολιτισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι 2.126.699,50 €.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν κατατεθεί άλλες 5 προτάσεις που αφορούσαν την Ικαρία και δεν εγκρίθηκαν:
1. Απορρίφθηκε πρόταση του Συλλόγου της περιοχής Χρυσοστόμου Ικαρίας – Ολοκλήρωση υποδομών στο Θέατρο του Ικάρου στη θέση ΙΚΑΡΗΣ-ΠΛΑΚΕΣ ΒΑΩΝΗΣ. (∆εν εντάσσεται /Κρίνεται ότι η πρόταση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης περί προστασίας, ανάδειξης και προβολής των υπερτοπικών πολιτιστικών στοιχείων).
2. Απορρίφθηκε πρόταση της Αερολέσχης Ικαρίας «Ο Ίκαρος» – Ικαριάδα Αφή Ικαριακής Φλόγας (∆εν εντάσσεται/Ελλιπής πρόταση καθώς δεν έχουν συµπληρωθεί τα περισσότερα από τα κριτήρια αξιολόγησης της πρότασης (όπως ωριμότητα, επάρκεια, συνέργεια/συμπληρωματικότητα) και δεν υπάρχει εκτίμηση προϋπολογισμού).
3. Απορρίφθηκε πρόταση του Σπανού ∆ηµητρίου- Λαογραφικό Μουσείο Ακαμάτρας (δεν πληρούται το κριτήριο της ύπαρξης φορέα υλοποίησης και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο πρόσκλησης περί προστασίας, ανάδειξης και προβολής των υπερτοπικών πολιτιστικών στοιχείων).
4. Απορρίφθηκε πρόταση της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών – Μετατροπή του κεντρικού µμονοπατιού της κορυφογραμμής της Οροσειράς του Αθέρα Ικαρίας σε θεματικό Μονοπάτι Φιλοσοφίας (∆εν εντάσσεται /Κρίνεται ότι η πρόταση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης περί προστασίας, ανάδειξης και προβολής των υπερτοπικών πολιτιστικών στοιχείων).
5. Απορρίφθηκε πρόταση του Νομικού Προσώπου του ∆ήµου Ικαρίας Ιωάννης Τσαρνάς – Διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι Ίκαρος από το 2020 ως το 2023 (∆εν εντάσσεται /Κρίνεται ότι η πρόταση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης περί προστασίας, ανάδειξης και προβολής των υπερτοπικών πολιτιστικών στοιχείων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου).

The post Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ για “Τα ξυλοκάμινα της Ικαρίας“ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb