Amazon: Άνοιξε το πρώτο supermarket χωρίς υπαλλήλους στο Seattle

Techblog.gr

Amazon Go Grocery

Η Amazon αποφάσισε να ταράξει τα νερά της βιομηχανίας των supermarket ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα χωρίς υπαλλήλους στο Seattle. Όπως είναι λογικό, η εταιρεία επέλεξε την έδρα της για τη δημιουργία του μητρικού Go Grocery.

Αυτόνομα supermarket

Το Go Grocery έχει 5.000 διαθέσιμα προϊόντα σε έναν χώρο 1.000 τετραγωνικών. Η λίστα των προϊόντων περιέχει οργανικά τρόφιμα, κρασιά, και σχεδόν ό,τι ζητήσει ο καταναλωτής. Όπως είναι αυτονόητο δεν υπάρχουν πάγκοι κοπής τυριών ή κρεάτων αφού όλα τα προϊόντα είναι προσυσκευασμένα.

Για να γίνει πραγματικότητα ένα κατάστημα χωρίς υπαλλήλους, η Amazon χρησιμοποιεί κάμερες, αισθητήρες στα ράφια, και εξελιγμένο λογισμικό. Οι αγοραστές μπορούν να εισέλθουν στο κατάστημα, να πάρουν τα προϊόντα που θέλουν και να φύγουν χωρίς να πληρώσουν σε κάποιο ταμείο.

Η χρέωση πραγματοποιείται στον λογαριασμό που διατηρεί ο κάθε πελάτης στο Amazon, και η πληρωμή γίνεται από ειδικό app κατά την έξοδο του καταναλωτή από το Go Grocery.

Amazon Go Grocery

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Amazon για τη δημιουργία μη επανδρωμένων καταστημάτων. Στις αρχές του 2018, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο μικρού μεγέθους κατάστημα χωρίς υπαλλήλους και τώρα κάνει μία προσπάθεια επέκτασης σε καταστήματα μεγαλύτερης κλίμακας.

Ο αντιπρόεδρος της Amazon, Dilip Kumar, δήλωσε στη The Wall Street Journal ότι δεν υπάρχουν όρια στο μέγεθος του καταστήματος. Επιπλέον, σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά του Bloomberg στα πλάνα της Amazon είναι να ανοίξει 3.000 Go Grocery μέχρι το 2021.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος