Καρναβαλικά φέσια

Η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Πατρέων, που παραδοσιακά αναλαμβάνει τη διοργάνωση του καρναβαλιού, είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση

Μόνο «φέσια» αφήνει ο κοροναϊός πίσω του. Κανείς δεν το ξέρει αυτό καλύτερα από τον Δήμο Πατρέων.

Η δημοτική επιχείρηση του Δήμου, που παραδοσιακά αναλαμβάνει τη διοργάνωση του καρναβαλιού, είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε όλες εκείνες τις δαπάνες που απαιτούνταν για την άρτια διοργάνωση του καρναβαλιού.

Από το εξοδολόγιό της παραθέτω τα εξής: δαπάνη 25.000 ευρώ για ηχητική, φωτιστική και προβολική κάλυψη εκδηλώσεων, δαπάνη 11.000 ευρώ για τη ρίψη πυροτεχνημάτων και την καύση του καρνάβαλου, δαπάνη 4.166 ευρώ για τη βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, δαπάνη 3.175 ευρώ για την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου με θέμα την ανακύκλωση, δαπάνη 2.480 ευρώ για τη ραφή και διακόσμηση επτά κοστουμιών και κατασκευής επτά καπέλων για την κριτική επιτροπή.

Αυτά είναι κάποια από τα απλά έξοδα της διοργάνωσης.

Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί είναι μεγάλα και η κάλυψή τους επείγει για να μη βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση ο Δήμος. Βέβαια, καλό θα ήταν στην περίπτωση που οι δαπάνες αυτές καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ρίξει και το Ελεγκτικό Συνέδριο μια δεύτερη ματιά για την αναγκαιότητά τους και για το εάν υπήρχαν χρήματα που δεν κατέληξαν στις σωστές τσέπες…


Αφήστε μια απάντηση