Xiaomi Mi MIX Alpha: Εντυπωσιάζει στο πρώτο hands-on βίντεο

Techblog.gr

Πέρυσι το φθινόπωρο η Xiaomi εντυπωσίασε το κοινό παρουσιάζοντας το Xiaomi Mi MIX Alpha. Από τότε δεν έχουμε ακούσει πολλά για αυτό το διαφορετικό smartphone. Όμως για πρώτη φορά χάρη στον MKBHD βλέπουμε το έξυπνο τηλέφωνο σε δράση.

Ο Marques Brownlee αναφέρει τα χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi MIX Alpha και εξηγεί πώς είναι να χρησιμοποιείς ένα smartphone με wraparound οθόνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το smartphone δεν είναι τόσο ολισθηρό όσο θα περίμενε κανείς. Επιπλέον, σημειώνει ότι το palm rejection δεν λειτουργεί πάντα σωστά.

Xiaomi Mi MIX Alpha Hands-on video

Σύμφωνα με τον Brownlee τα εικονικά κουμπιά που υπάρχουν στην πλευρική οθόνη είναι ιδιαίτερα προβληματικά. Ο ίδιος σημειώνει ότι πρόκειται για ένα concept smartphone, το οποίο αν βγει στην παραγωγή λογικά δεν θα παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα.

Το θετικό είναι ότι το Mi MIX Alpha είναι ιδανικό για selfie φωτογραφίες αφού περιστρέφοντας την οθόνη ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την κύρια 108MP κάμερα για τη λήψη selfie φωτογραφιών.

Ωστόσο, ένα smartphone σαν το Xiaomi Mi MIX Alpha δεν είναι και τόσο ανθεκτικό. Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο τμήμα του smartphone είναι οθόνη οποιαδήποτε πτώση μπορεί να αποδεχθεί καταστροφική.



Xiaomi Mi MIX Alpha Hands-on video

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Mi MIX Alpha έχει 180.6% screen-to-body ratio και bezel 2,15 χιλιοστά στο πάνω και κάτω μέρος. Το smartphone δεν έχει notch ή punch hole, διότι δεν διαθέτει selfie κάμερα.

Στο εσωτερικό του Xiaomi Mi MIX Alpha υπάρχει ο Snapdragon 855+, τον οποίο συνοδεύουν 12GB μνήμη RAM και 512GB UFS 3.0 αποθηκευτικός χώρος. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.050mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 40W.

Οι πίσω κάμερες είναι κάθετα τοποθετημένες σε κεραμική επιφάνεια. Στο module υπάρχει η κύρια ISOCELL Bright HMX 108MP με τεχνολογία Tetracell, μία ultra wide 20MP και ένας τηλεφακός 12MP.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος