Ηλεκτρικό ρεύμα : Ευνοϊκή ρύθμιση για ευάλωτους πελάτες

Χωρίς προκαταβολή και με χαμηλότερες δόσεις θα υπάγονται στους διακανονισμούς απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος τα «ευάλωτα νοικοκυριά», ενώ δεν θα διακόπτεται ποτέ η ηλεκτροδότηση σε οικογένειες με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης στις κατοικίες τους για λόγους υγείας.

Πρόκειται για ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιδιώκοντας την περαιτέρω προστασία των λεγόμενων «ευάλωτων πελατών» εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπολογίζεται ότι οι κατηγορίες των προαναφερόμενων νοικοκυριών που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση με χαμηλότερα τιμολόγια βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και συγκεκριμένων ορίων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχονται σε περίπου 550.000.

-Τι προβλέπει αναλυτικά η απόφαση που πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ . Πότε θα απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης

-Σε ποιες περιπτώσεις οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν να παρέχουν στους ευάλωτους πελάτες τη δυνατότητα πληρωμής με δόσεις χωρίς προκαταβολή

-Οι τρεις κατηγορίες οικιακών καταναλωτών χαμηλής τάσης που εντάσσονται στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση