«Βολές» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό (video)

«Βολές» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό (video)

Βολές κατά της Κυβέρνησης εξαπολύει η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας έκανε λόγο για παλινωδίες και ζήτησε να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Να ζητήσει άμεσα τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας της με την Τουρκία, και να αναλάβει την ευθύνη για αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσής της, στη βάση της αλληλεγγύης. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παλινωδεί και την κάλεσε να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.

«Η κυβέρνηση επέλεξε στάση εθνικής ανευθυνότητας. Επέλεξε δηλαδή να διχάσει τους πολίτες, να οδηγήσει σε πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη τα νησιά μας και να καλλιεργήσει συνθήκες εμφυλιοπολεμικής σύρραξης. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να εγκαταλείψουν άμεσα την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και να ασχοληθούν με την ουσία και την εξεύρεση λύσεων» τονίζει ο Α. Τσίπρας.

Για κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής: «Η Κυβέρνηση οφείλει να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα και να αποσυμφορήσει τα νησιά. Μετά την κατάρρευση της κοινής δήλωσης με την Τουρκία η Ευρώπη οφείλει επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Οι επεμβάσεις και ο διαμελισμός χωρών, που πυροδοτήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, είναι η βασική αιτία των προσφυγικών ροών. Όσοι αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα συμβάλλουν στα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια, που παίζονται στις πλάτες των προσφύγων και των λαών της περιοχής», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το θέμα των λαθρομεταναστών δεν είναι ευρωπαϊκό. Είναι ελληνικό και εθνικό. Πρέπει να σφραγίσουμε τα σύνορα μας τώρα, αλλιώς η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην άβυσσο» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος.

«Αντί η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να συνεχίζει στη γραμμή του κ. Τσίπρα αποδεχόμενη μια κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να διεκδικήσει με κάθε τρόπο η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της στο προσφυγικό», αναφέρει σχετικά ο Μ. Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ