Netflix: Γνωρίζει άνοδο τη στιγμή που η Disney+ χάνει συνδρομητές

Techblog.gr

Netflix Disney Plus Fall

Πολλοί πίστεψαν ότι η Disney+ θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Netflix. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μάλλον κάποιοι πλήρωσαν κάτι παραπάνω για να παρακολουθήσουν το The Mandalorian.

Η streaming υπηρεσία της Disney χάνει έδαφος

Η Disney+ μόλις δύο εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας της είχε περίπου 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Ενώ πρόσφατα, ο πρώην CEO της Disney είχε αναφέρει ότι η συνδρομητική υπηρεσία έχει πλέον πάνω από 28,6 εκατομμύρια συνδρομητές. Αυτά τα στοιχεία έκαναν αρκετούς να θεωρήσουν την υπηρεσία ως τον πρώτο σοβαρό αντίπαλο του Netflix.

Νεότερη αναφορά από την DecisionData σημειώνει ότι το κοινό ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για τη Disney+. Οι αναζητήσεις των χρηστών για τη συνδρομητική υπηρεσία έχουν μειωθεί κατά 80% τους τελευταίους δύο μήνες. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των χρηστών για το Netflix παρουσιάζει μικρή αύξηση.

Επιπλέον, οι χρήστες εκφράζουν αρνητικά σχόλια για τη Disney+ στα κοινωνικά δίκτυα. Ενώ το πλήθος των χρηστών που αναφέρουν ότι ακυρώνουν τη συνδρομή τους αυξάνεται διαρκώς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 20% των νέων εγγραφών στη Disney+ προέρχονται από συμβάσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες με εταιρείες όπως η Verizon, οι οποίες παρέχουν δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας.

Το γεγονός ότι η δημοτικότητα της Disney+ μειώνεται δεν σημαίνει άμεσα ότι το κοινό μετακινείται στο Netflix. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες με λογικό κόστος, και αρκετοί χρήστες επιλέγουν να διατηρούν ενεργές συνδρομές και στις δύο.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα έρευνα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο της πηγής.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος