FCC: Συλλέγει πληροφορίες για την αντικατάσταση του εξοπλισμού των Huawei και ΖΤΕ

Techblog.gr

Huawei ZTE US FCC Ban

Στα τέλη του 2019, η FCC απαγόρευσε επισήμως στις εταιρείες που λαμβάνουν επιδοτήσεις από το Universal Service Fund να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν εξοπλισμό από εταιρείες που θεωρούνται “απειλή για την εθνική ασφάλεια”, όπως η Huawei και η ZTE.

Προσπαθεί να μάθει τι εξοπλισμό διαθέτουν οι πάροχοι

Ο οργανισμός είχε προτείνει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης με στόχο να βοηθήσει τους παρόχους των επαρχιακών τομέων, διότι το κόστος της αλλαγής του εξοπλισμού τους είναι αυξημένο. Τώρα, η FCC αποκάλυψε ότι ξεκίνησε τη συλλογή πληροφοριών από τους παρόχους, όσον αφορά τη χρήση των συσκευών της Huawei και της ZTE.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η συλλογή αυτών των πληροφοριών θα τον βοηθήσει να σχεδιάσει ένα εφικτό πρόγραμμα αποζημίωσης. Επιπλέον, θα μπορέσει να λάβει γνώση για το εάν οι πάροχοι πέραν των επαρχιακών τομέων χρειάζονται βοήθεια ώστε η μετάβαση τους να είναι ομαλή.

Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, δήλωσε ότι το ζήτημα του χαρακτηρισμού των Huawei και ZTE ως απειλές για την εθνική ασφάλεια ενδέχεται να επιλυθεί αύτη την άνοιξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο οργανισμός κινείται με γρηγορότερους ρυθμούς, για να εντοπίσει τον εξοπλισμό των εταιρειών που χρησιμοποιούν οι πάροχοι της χώρας με απώτερο σκοπό να τους βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τα δίκτυα τους.

Πέραν του ότι η FCC ζητά να μάθει αν οι πάροχοι χρησιμοποιούν εξοπλισμό των Huawei και ZTE, επιθυμεί να λάβει γνώση για το είδος του εξοπλισμού, καθώς και το κόστος της αγοράς, εγκατάστασης και αντικατάστασης του. Οι πάροχοι καλούνται να υποβάλουν τα παραπάνω δεδομένα στην FCC μέχρι τις 22 Απριλίου.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος