Χίος: Σοβαρά επεισόδια στον Καρφά, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άνδρες των ΜΑΤ

Χίος: Σοβαρά επεισόδια στον Καρφά, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άνδρες των ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο ΕΡΥΘΑ στον Καρφά της Χίου όπου διαμένουν αστυνομικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο νησί, όταν μετά τη μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία της Χίου (11.00 π.μ. 26/2/20) και την ειρηνική πορεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, κάποιοι από τους διαδηλωτές πήγαν με αυτοκινητοπομπή σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αστυνομικοί. Να σημειωθεί ότι από τη συγκέντρωση στην πλατεία είχε ανακοινωθεί η διαμαρτυρία στα ξενοδοχεία ως μια μορφή δράσης, την οποία όμως δεν ακολούθησε η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων διαδηλωτών.

Περί τις 2.00 μ.μ., η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και ομάδα από τους διαδηλωτές επιτέθηκε σε αστυνομικούς που θεάθηκαν στο ξενοδοχείο, ενώ μπήκαν ακόμα και μέσα σε δωμάτια όπου έδειραν ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν!
Πέταξαν επίσης ρούχα και προσωπικά αντικείμενα τους στους προαύλιους χώρους. Από παράθυρο δωματίου αστυνομικός έριξε εξάλλου δακρυγόνο, με αποτέλεσμα να εκτραχυνθεί περισσότερο η κατάσταση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Χίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Βασίλη Παππά αν δεν έμπαιναν στη μέση ψυχραιμότεροι, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες 9 συνολικά αστυνομικοί μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Χίου.
Στην περιοχή του Καρφά που βρίσκεται το ξενοδοχείο, έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας που έκλεισαν τις εξόδους από την περιοχή του Καρφά στον περιφερειακό δρόμο Χίου- Μεστών. Μάλιστα κατά την έξοδο των διαδηλωτών προχώρησαν σε προσαγωγές 12 συνολικά ατόμων , 2 εκ των οποίων κρατούνται. Αναμένεται να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισης για το αν είχαν πάρει μέρος και στα επεισόδια.

The post Χίος: Σοβαρά επεισόδια στον Καρφά, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν άνδρες των ΜΑΤ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση