Φ. Μερτς: «Να στεγάσουμε αξιοπρεπώς τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία»

Φ. Μερτς: «Να στεγάσουμε αξιοπρεπώς τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία»

Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας ή της Ιταλίας, δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, ένας εκ των τριών υποψηφίων  για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). «Πρέπει και θέλουμε να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα. Είναι πιθανόν καλύτερο και πιο λογικό να ασχοληθούμε πολύ πιο έντονα με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, αλλά και με την Συρία, αν το θέμα είναι να δώσουμε στέγη στους πρόσφυγες εκεί, κατά κάποιον τρόπο με αξιοπρέπεια.» δήλωσε χθες το βράδυ στη Θουριγγία.

Ο Μερτς, τον οποίο χαρακτηρίζουν «γεράκι των πολυεθνικών», λόγω της θητείας του στο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρίας Blackrock απ΄όπου και αποχώρησε για να αφοσιωθεί στην πολιτική, δηλώνει οπαδός του οικονομικού φιλελευθερισμού και των συντηρητικών αξιών και υπόσχεται θεαματική στροφή από την πολιτική της Μέρκελ.

Για το μεταναστευτικό θεωρεί αναγκαίο, η Γερμανία να μη λαμβάνει μονομερώς αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και μετά να τους λέει πως πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου «Καταλαβαίνω σωστά, ότι η απάντησή σας στο θέμα του ακροδεξιού ριζοσπαστισμού είναι η αντιμετώπιση των συμμοριών και το κλείσιμο των συνόρων;», χωρίς περιστροφές ο κ. Μερτς είπε: «Η απάντηση είναι ναι»

O νέος πρόεδρος του CDU, θα αναδειχθεί από τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος της 25ης Απριλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη