Η Google θέλει να συνεργαστεί με την Huawei παρά τον αποκλεισμό

Techblog.gr

Η κυβέρνηση της Αμερικής αποφάσισε να αποκλείσει την Huawei και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κινεζικός κολοσσός να μην μπορεί να συνεργαστεί με ευκολία με τις εταιρείες της Αμερικής. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά, η Google ζήτησε άδεια από τις Αμερικανικές αρχές για να συνεργαστεί ξανά με την Huawei.

Μετά τον αποκλεισμό, απαγορεύτηκε από την Huawei να ενσωματώσει στα smartphone της τα Google Mobile Services (GMS) και αυτό προκάλεσε προβλήματα στις πωλήσεις των smartphone στις αγορές όπου τα GMS παίζουν σημαντικό ρόλο όπως η Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι είναι άγνωστο αν το αίτημα της Google θα γίνει δεκτό από την Αμερική και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Play Store αλλά και εφαρμογές όπως το YouTube, Gmail και άλλες θα επιστρέψουν στα Huawei smartphones.

Το σημαντικότερο ζήτημα που έχει η Αμερική με την Huawei δεν είναι το λογισμικό αλλά ο εξοπλισμός δικτύωσης της εταιρείας, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή των δικτύων 5G στις ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τους συμμάχους τους να γυρίσουν την πλάτη στην Huawei ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης