Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή στη Λέσβο – Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο οι νησιώτες δήμαρχοι

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή στη Λέσβο – Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο οι νησιώτες δήμαρχοι

Από τις δύο το μεσημέρι αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το Διαβολόρεμα και λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και από την είσοδο της Καράβας στο Μανταμάδο μετά την συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών που έσπευσαν στα μπλόκα μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη.

Ως μια πρώτη νίκη αποτιμούν οι κάτοικοι την εξέλιξη αυτή η οποίοι όμως δεν αποχωρούν από τα σημεία των μπλόκων περιμένοντας να φύγουν τα ΜΑΤ και από το νησί. Στις εισόδους των δύο σημείων μπήκαν και πάλι τα οχήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Σήμερα , ημέρα γενικής απεργίας τα πάντα ήταν κλειστά σε ολόκληρο το νησί.

Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς που κάλεσε αργά χθες το βράδυ το εργατικό κέντρο και η ΑΔΕΔΥ, και συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες απ όλο το νησί .

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στη ΓΓ Αιγαίου όπου επίσης ήταν κλειστή αφού οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία και από κει με τα οχήματά τους οι πολίτες κατευθύνθηκαν στα δύο μπλόκα.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα και  σπρέι πιπεριού στους συγκεντρωμένους ενώ δυο διαδηλωτές χτυπήθηκαν και μεταφερθήκαν στο ΚΥ Καλλονής όπου πήραν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρισαν. Καταγγελίες ότι από αστυνομικούς προκληθήκαν ζημιές και σε αυτοκίνητα πολιτών. Στο δρόμο προς Διαβολορεμα αλλά και προς Καράβα ξέσπασαν φωτιές από δακρυγόνα, ενώ υπάρχουν επίσημες καταγγελίες που έφτασαν και στον Εισαγγελέα για ληγμένη χημικά που η αστυνομία έριχνε στον κόσμο μέσα στο δάσος. Όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να αποχωρούν ορισμένοι νεαροί τους πετούσαν πέτρες.

Το ίδιο σκηνικό από το πρωί και στην Καράβα .

Νωρίτερα στην επιταγμένη περιοχή στο Καβακλί διαδηλωτές μέσα από τα χωράφια κατάφεραν να περάσουν  και επιτέθηκαν στην αστυνομία, η οποία δηλώνει ότι από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 34 αστυνομικοί.

Αργά το απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε στην είσοδο της Μυτιλήνης όπου υπήρξε νέα συμπλοκή μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών .

Τρείς μέρες τώρα με αμείωτη ένταση κάτοικοι απ όλο το νησί κατεβαίνουν στα μπλόκα με αίτημα να φύγουν τα ΜΑΤ και να σταματήσει η βίαιη επιβολή των μέτρων και ζητούν άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Σε δηλώσεις τους το απόγευμα ο Βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσαν ότι θα υπάρξει συνάντηση αύριο του Υπουργού Επικρατείας με τους νησιώτες βουλευτές ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η συνάντηση θα είναι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις 5:00 αύριο το απόγευμα.

The post Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή στη Λέσβο – Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο οι νησιώτες δήμαρχοι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση