Foxconn: Προσφέρει bonus και δωρεάν φαγητό για να προσελκύσει εργαζόμενους

Techblog.gr

Foxconn

Η Apple θέλει να επαναφέρει την παραγωγή των προϊόντων της στα επίπεδα που διατηρούσε πριν την επιδημία του Coronavirus. Γι’ αυτό, η Foxconn, κατασκευάστρια των iPhone, προσφέρει στους υπαλλήλους της διάφορα bonus ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά.

Κάνει τα πάντα για να επαναφέρει την παραγωγή

Να σημειώσουμε, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι η Foxconn είχε αναγκαστεί να κλείσει τα εργοστάσια της στην Κίνα εξαιτίας του Coronavirus. Ωστόσο, την προηγούμενη Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους.

Τώρα, η Foxconn προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πείσει τους 350.000 εργάτες να επιστρέψουν στα εργοστάσια για να συνεχίσει τις διαδικασίες παραγωγής των προϊόντων που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, στους νέους υπάλληλους προσφέρονται 7.000 yuan ή 917€. Οι τοπικές πηγές θέλουν το bonus να λειτουργεί κλιμακωτά, δηλαδή οι υπάλληλοι θα πάρουν 3.000 yuan ή 393€ ύστερα από 60 ημέρες εργασίας και άλλα 4.000 yuan ή 524€ μετά από 90 ημέρες εργασίας.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, ο μηνιαίος μισθός των υπαλλήλων στα εργοστάσια της Foxconn κυμαίνονταν προηγουμένως από 2.000 yuan εώς 3.000 yuan, δηλαδή από 262€ έως 393€.

Αντίστοιχα, αναφορά της ABACUS από την προηγούμενη εβδομάδα θέλει την κατασκευάστρια να δίνει στους παλιούς υπαλλήλους 3.000 yuan ή 393€ bonus για να επιστρέψουν στη δουλειά.

Επιπλέον, η Foxconn παρέχει σε όλους τους εργαζομένους της δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων, γεύματα και καταλύματα. Ενώ έχει απολυμάνει διεξοδικά τις εγκαταστάσεις των εργοστασίων της.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος