Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Techblog.gr

Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν τα επόμενα χρόνια οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, ανέδειξε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάδειξης του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας σε στρατηγικό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, καθοριστικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου συζητήθηκαν σειρά θεμάτων, ενεργειών και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα συμβάλλουν στην απλοποίηση διαδικασιών και την παροχή κινήτρων για την ψηφιακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, κρίσιμες παράμετροι για να πολλαπλασιαστούν οι πρώτες θετικές ενδείξεις που καταγράφονται και δηλώνουν πως η χώρα αρχίζει να ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών και οι οποίες θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάπτυξη, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η ύπαρξη στην επόμενη προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027) ξεχωριστού επιχειρησιακού προγράμματος για τις ΤΠΕ, προωθώντας την υλοποίηση σημαντικών δράσεων ψηφιακής τεχνολογίας. Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ θα συμμετάσχει στην ομάδα σχεδιασμού του προγράμματος για τις ΤΠΕ και κάθε συναφή ομάδα, η οποία σχετίζεται με ψηφιακές τεχνολογίες/ έρευνα/ ψηφιακές δεξιότητες, κ.λπ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας παραγωγικής ταυτότητας για τη χώρα, με έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες, έναν τομέα στον οποίο καταγράφεται μία εξαιρετική διεθνής δυναμική εξωστρέφειας, μέσα από τις ”καλές πρακτικές“ τόσο ελληνικών επιχειρήσεων – οι οποίες διαπρέπουν και καινοτομούν παγκοσμίως αποκτώντας τεχνογνωσία και εμπειρία σε εξειδικευμένα πεδία – όσο και πολυεθνικών επιχειρήσεων, που επενδύουν στην ελληνική αγορά και στο υψηλού επιπέδου ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό.

Απόλυτη υπήρξε επίσης και η ταύτιση αναφορικά με την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ ΣΕΠΕ και Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με ρεαλιστικές, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές λύσεις.

“Στο γόνιμο έδαφος της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης που είχαμε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πιστεύουμε ότι μπορούμε να θέσουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός υψηλής αξίας διεθνούς “ψηφιακού hub” επενδύσεων. Στην εκπλήρωση αυτού του ψηφιακού “στοιχήματος” ταυτιζόμαστε απόλυτα με τον κύριο Γεωργιάδη και δεσμευόμαστε να είμαστε σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τη διεθνή τεχνογνωσία και εμπειρία μας…”, δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου.

Δελτίο Τύπου

Techblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς