Πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα η αιτία θανάτου του 11χρονου αγοριού

Πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα η αιτία θανάτου του 11χρονου αγοριού

Σε πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα οφείλεται ο θάνατος του 11χρονου αγοριού, το οποίο κατέληξε σήμερα (26-2-2020) το πρωί, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλευόταν. Η αιτία θανάτου του άτυχου παιδιού προέκυψε από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος θα συνεχιστεί στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας, όπου θα διερευνηθεί ποιο ήταν το βακτήριο ή ο ιός που προκάλεσε την πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Το 11χρο αγόρι από τη Νέα Ιωνία Βόλου νοσηλευόταν από χθες τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Βόλου,  με υψηλό πυρετό και έντονο πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και του χορηγήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά, φαρμακευτική αγωγή.
Ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, σήμερα τα ξημερώματα αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο επί μία ώρα, αλλά – δυστυχώς – απέβησαν άκαρπες και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή, στις 06:20 το πρωί.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση