Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας

Techblog.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα τα οποία αφορούν τις τεχνολογικές εταιρείας. Το προηγούμενο διάστημα, οι νομοθέτες ψήφισαν υπέρ στην χρήση ενιαίας θύρας φόρτισης και σύμφωνα με νέα αναφορά, η ΕΕ ετοιμάζει μία νέα πρόταση η οποία αφορά τις μπαταρίες. Πιο συγκεκριμένα, αναφορά που δημοσιεύτηκε από μία ολλανδική χρηματοοικονομική εφημερίδα η οποία ονομάζεται Het Financieele Dagblad υποστηρίζει ότι η ΕΕ θέλει να επιβάλει την ευκολότερη αντικατάσταση των μπαταριών.

Ο κύριος λόγος αυτού του κανόνα είναι η ελαχιστοποίηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Αυτό φαινομενικά θα αυξήσει την ζωή των φορητών συσκευών καθώς ο χρήστης θα μπορεί ευκολότερα να αλλάξει την μπαταρία. Να σημειωθεί ότι αυτήν την στιγμή γίνεται η αντικατάσταση των μπαταριών ωστόσο η αλλαγή της τις περισσότερες φορές πρέπει να γίνει από κάποιον επαγγελματία.

Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβληθεί μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Frans Timmermans, Executive Vice President-Designate της ΕΕ και θα περιέχει κανόνες για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Μαζί με όλα αυτά όμως ο Timmermans εργάζεται πάνω σε έναν άλλο κανόνα ο οποίος θα απαγορέψει στις εταιρείες να καταστρέφουν τις απούλητες συσκευές.

Τέλος, η ΕΕ εκτός από τα ηλεκτρονικά απόβλητα θέλει να μειώσει και την χρήση των πλαστικών για την συσκευασία του προϊόντος.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης