Ξεκινά το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» στην Κρήτη

Ξεκινά το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» στην Κρήτη

Την υλοποίηση του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση” για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανακοίνωσαν το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το εργαστήριο Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Το καινοτόμο ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας και σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, τον επιμελητή του προγράμματος Γιάννη Παπατζανή και τον προϊστάμενο του τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φλουρή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα στην Κρήτη έχει καταγράψει μεγάλη επιτυχία καθώς ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αρχικά σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και επιβεβαίωσε ότι η μουσική είναι ένα κοινωνικό αγαθό που υποστηρίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και σχετίζεται με την υγεία, την καθημερινή ζωή,την ευημερία και την κοινωνική πρόοδο.

Στη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του 2020 το πρόγραμμα συνεχίζεται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο νομό Ηρακλείου η πρώτη συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Η αντίστοιχη συνάντηση στο Λασίθι θα γίνει αύριο την ίδια ώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση