Κοροναϊός: Αδειάζουν ράφια των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ άρχισαν να αδειάζουν ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης πολίτες στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση ότι 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως μακαρόνια, ρύζι και εν γένει τα ζυμαρικά, αλεύρι, λάδι αλλά και ζάχαρη έχουν αρχίσει να… εξαφανίζονται, με τους υπεύθυνους των σούπερ μάρκετ να εκτιμούν πως τις επόμενες ώρες «θα επικρατήσει πανικός».

Ήδη από εχθές, ανέφερε προϊστάμενος αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη Voria.gr, έρχονται καταναλωτές και προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Υπεύθυνος έτερου σούπερ μάρκετ τονίζει πως την τελευταία ώρα έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση του κόσμου στο κατάστημα.

Πολλοί είναι οι πελάτες που ζητούν και αντισηπτικά, τα οποία ωστόσο έχουν εξαντληθεί από τα ράφια.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας»

«Από τις 13:00 η κίνηση του καταστήματος είναι αυξημένη κατά 150% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής ημέρας» δήλωσε στο thestival, διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Υπάρχουν αποθέματα όμως αν συνεχιστεί αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, τότε σύντομα όλα τα ράφια θα είναι άδεια» ανέφερε ο διευθυντής.

«Προμηθεύτηκα μεγάλη ποσότητα κατεψυγμένων προϊόντων για μα μην ξεμείνω. Έχω καταψύκτη μεγάλο και θα τον γεμίσω. Τι θα κάνω αν αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ. Φροντίζω για να έχω» δήλωσε στο thestival, 65χρονη συνταξιούχος που γέμισε μέχρι πάνω με φαγώσιμα το καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Να σημειωθεί πάντως πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προς τους πολίτες  ψυχραιμία. Ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.

Το thestival επικοινώνησε με τις κεντρικές διευθύνσεις δυο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτό που τόνισαν τα στελέχη των δυο ομίλων είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσο πρόβλημα επάρκειας και κατά συνέπεια δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. «Αυτό που θα γίνει τις επόμενες ημέρες είναι να στέλνουμε αυξημένες παραγγελίες στα καταστήματά μας. Μόλις αδειάζουν τα ράφια οι υπάλληλοι μας θα τα ξαναγεμίζουν» σημείωσε ο γενικός διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr, thestival.gr


Αφήστε μια απάντηση