GDC 2020: Εκτός οι EA, PlayStation, Facebook και Hideo Kojima, λόγω Coronavirus

Techblog.gr

GDC 2020 Sony Facebook EA Kojima Coronavirus

Η έκθεση MWC 2020 ακυρώθηκε λόγω του Coronavirus. Παράλληλα, αρκετές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού. Τώρα, προβλήματα παρουσιάζονται και στην επερχόμενη Game Developers Conference 2020, γνωστή και ως GDC 2020, η οποία είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 16 με 20 Μαρτίου.

Ποιες εταιρείες έχουν αποσυρθεί

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω του Polygon, η Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην έκθεση GDC 2020. Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή την απόφαση ήταν η ανησυχία της για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων, των συνεργατών, και των επισκεπτών της έκθεσης, εξαιτίας του Coronavirus. Στην έκθεση, η Facebook θα ανακοίνωνε νέα προϊόντα σχετικά με το Oculus. Σύμφωνα με την εταιρεία, όσα είχε ετοιμάσει για την έκθεση θα τα ανακοινώσει με βίντεο, Q&A, και άλλων μέσων.

Η Sony, που κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα χαρακτηριστικά του PlayStation 5, ακύρωσε τη συμμετοχή της. Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την ακύρωση συμμετοχής της εταιρείας στην PAX East, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 27 Φεβρουαρίου. Η Sony δήλωσε στο GamesIndustry.biz ότι επέλεξε να μην συμμετέχει στις δύο εκδηλώσεις εξαιτίας του Coronavirus, αφού η υγεία των υπαλλήλων της έχει ιδιαίτερη σημασία για την ίδια.

Τρίτη στη σειρά έρχεται η Kojima Productions, η οποία μόλις εχθές ανακοίνωσε ότι δεν θα βρίσκεται στην έκθεση GDC 2020 λόγω του Coronavirus. Στην εκδήλωση αναμενόταν να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το Death Stranding, και επερχόμενα projects της εταιρείας.

Τέλος, η EA δήλωσε στο GameSpot ότι δεν θα παρευρεθεί στην έκθεση GDC 2020 για την προστασία των εργαζομένων της, μειώνοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις, και περιορίζοντας τα χωρίς νόημα ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι νεότερα για τους επερχόμενους τίτλους της εταιρείας θα μάθουμε στην EA Play 2020, εάν πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η GDC δήλωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι θεωρεί πως η καραντίνα των ΗΠΑ και τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στους χώρους της εκδήλωσης είναι αρκετά. Επιπλέον, τόνισαν πως το τμήμα Υγείας της California και του San Francisco υποστηρίζουν τη πραγματοποίηση δημόσιων εκδηλώσεων.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος