«Τρέχουν» για την απαγόρευση της διακίνησης χύμα τσίπουρου

Αγώνα δρόμου έχουν ξεκινήσει οι παραγωγοί τσίπουρου και τσικουδιάς προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση της διακίνησης του προϊόντος χύμα.

Χθες έγινε συνάντηση της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το Εμπόριο, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει με τη διοίκηση της ΑΑΔΕ, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την απαγόρευση διακίνησης χύμα τσίπουρου ως τσίπουρο από μικρούς διήμερους παραγωγούς -επί ποινή 1.000 ευρώ στα καταστήματα εστίασης- με βάση Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης του 2017, επισήμανε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το Εμπόριο, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που υπήρξε αποδέκτης διαμαρτυριών από παραγωγούς που θίγονται, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο άλλοτε υπουργείο Εμπορίου, εξήγησε ότι «εδώ και πλέον του ενός αιώνα, οι διήμεροι παραγωγοί μπορούν να βράζουν και να διακινούν τσίπουρο χύμα σε καφενεία και καταστήματα εστίασης. Η υλοποίηση της υπουργικής Απόφασης επί ΣΥΡΙΖΑ και η ονομασία που εξειδικεύει η εγκύκλιος του Φεβρουαρίου του 2019 της ΑΑΔΕ ότι το χύμα τσίπουρο θα πρέπει να ονομάζεται “προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων)” πρακτικά καθιστά δυσχερή αν όχι αδύνατη τη διακίνηση του τσίπουρου των διημέρων».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση