Ο φόβος διακοπής νερού «ζέστανε» τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

Ο φόβος διακοπής νερού «ζέστανε» τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

Έσοδα φέρνει στη ΔΕΥΑΜΒ η διακοπή της υδροδότησης λόγω οφειλών. Κι αυτό γιατί μέσα σε ένα μόλις μήνα πέτυχε να εισπράξει ποσό 350.000 ευρώ από οφειλέτες που φοβήθηκαν μήπως η Επιχείρηση προβεί σε διακοπή νερού. Αυτό έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης το οποίος αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο τελευταίος αναμένεται να προχωρήσει σε επεμβάσεις διακοπής, αφαίρεσης ή επανατοποθέτησης σε 73.000 υδρόμετρα.

Στη ΔΕΥΑΜΒ περίπου 5.500 καταναλωτές οφείλουν ποσό 10,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο γενικός διευθυντής, Δημήτρης Κουτσιφέλης. Αυτά τα 10,3 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από την εφαρμογή του μέτρου των διακοπών υδροδότησης σε οφειλέτες για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2019 έως 15 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουτσιφέλη, στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ μπήκαν έσοδα 350.000 ευρώ. «Εάν τηρήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμα για τις διακοπές και φυσικά και με τους διακανονισμούς που παρέχουμε, έχουμε στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 2 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιφέλης.

Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα να αναθέσει σε εργολάβο ιδιώτη το έργο διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έναντι 260.000 ευρώ, για έναν χρόνο. Στην πρόταση αντέδρασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης, Δ. Τιλελής και ζήτησε να το αναλάβει η ίδια η επιχείρησης ενώ μαζί του συμφώνησε ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης από την αντιπολίτευση. Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Τρ. Γκογκινούδης τόνισε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και γι αυτό θα το αναθέσει σε εργολάβο.

Ο κ. Μαυρογιάννης πρότεινε να απασχοληθούν σε αυτό οι 19 υδραυλικοί που θα προσληφθούν με οκτάμηνη σύμβαση, όμως, ο κ. Κουτσιφέλης του απάντησε πως οι υδραυλικοί αυτοί θα απασχοληθούν στα συνεργεία των βλαβών, αφού οι τεχνίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ιδιώτης, από την άλλη, θα αναλάβει όλες τις τεχνικές εργασίες που αφορούν τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως την αφαίρεση και επανατοποθέτηση του υδρομέτρου, και την αντικατάσταση του υδρομετρητή.

Κάθε εβδομάδα θα του δίνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ η λίστα με τις διευθύνσεις των καταναλωτών όπου θα γίνεται η διακοπή και δύο φορές την ημέρα θα ενημερώνεται για τους καταναλωτές που προχώρησαν σε διακανονισμό ή εξόφλησαν τις οφειλές τους. Η υδροδότηση θα πρέπει να αποκαθίσταται σε διάστημα δύο ωρών από την ώρα που ενημερώθηκε ο εργολάβος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρείται παράβαση της σύμβασης. Αν η αποκατάσταση καθυστερήσει, θα επεμβαίνουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και ο εργολάβος θα χρεώνεται με την αντίστοιχη δαπάνη, ενώ προβλέπονται και κυρώσεις σε βάρος του. Σε περίπτωση αφαίρεσης και επανατοποθέτησης του υδρομετρητή, θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα τεσσάρων ωρών.

Η ΔΕΥΑΜΒ υπολογίζει πως ο εργολάβος θα προχωρήσει σε επεμβάσεις διακοπής, αφαίρεσης ή επανατοποθέτησης σε 73.000 υδρόμετρα.

Προσλήψεις 19 οκταμηνιτών

Επιπλέον, το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ συμφώνησε να προχωρήσει στην πρόσληψη 19 ατόμων, με σύμβαση οκτώ μηνών. Θα προσληφθούν οκτώ υδραυλικοί, τρεις υπάλληλοι διοικητικού, ένας μηχανικός πληροφορικής, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ηλεκτρολόγος, δύο πρακτικοί μηχανικοί και ένας ηλεκτροσυγκολλητής.

Για τις θέσεις αυτές, είχαν κατατεθεί 110 αιτήσεις.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση