Με πλοίο επιστρέφουν μαθητές από την Ιταλία – Τι λέει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιστροφής από την Ιταλία στην Ελλάδα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα. Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς θα επιστρέψουν με πλοίο.

Όπως τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας στο GRTimes.gr, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών και θα γίνουν όλα όπως πρέπει».

Παράλληλα, επισήμανε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών.

Όσον αφορά τους μαθητές 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς που βρίσκονται σε σχολική εκδρομή στην Ιταλία και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν την Τρίτη αεροπορικώς από τη Ρώμη, αλλά λόγω αυριανής στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της Ιταλίας αυτό δεν θα ήταν εφικτό, ο κ. Κόπτσης ανέφερε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς θα επιστρέψουν τελικά με πλοίο από την Ιταλία μέσω Ανκόνας.

«Από την πλευρά μας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει γνωστό στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Υγείας για να επιληφθούν της κατάστασης. Από εκεί και πέρα, ενημερωθήκαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς για το τι συντρέχει και γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις από τους αρμόδιους που έχουν επιληφθεί της κατάστασης» επισημαίνει.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, τον διευθυντή του σχολείου και από αρκετούς γονείς που μίλησα, όλοι με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Επί της ουσίας, ένα πανικός έγινε στην αρχή γιατί κάποια παιδιά θα συνταξίδευαν με κάποιους μαθητές από σχολείο των Γιαννιτσών, οι οποίοι ήταν στο Μιλάνο που έχουν αναγνωριστεί κάποια κρούσματα. Αυτό, όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης δεν ισχύει, καθώς τα παιδιά από τα Γιαννιτσά τελικά ήταν και εκείνα στην Ρώμη, οπότε δεν συντρέχει τέτοιος λόγος ανησυχίας».

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Κόπτση μέχρι και τις βραδινές ώρες σήμερα, είναι πιθανό να υπάρξουν νεότερα όσον αφορά τους υπόλοιπους μαθητές και την επιστροφή τους. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για την επιστροφή των μαθητών

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται: «Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».


Αφήστε μια απάντηση