PlayStation 5: Το DualShock 5 θα ελέγχει ιδρώτα και καρδιακούς παλμούς

Techblog.gr

Sony PlayStation 5 DualShock 5

Κατά τη διάρκεια έντονων gaming εμπειριών όλοι μας εκφραζόμαστε λεκτικά, ιδρώνουμε και αγχωνόμαστε με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο καρδιακός μας παλμός. Αυτό σκέφτηκε η Sony και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί, εφοδιάζοντας το DualShock 5 του επερχόμενου PlayStation 5 με ειδικά χαρακτηριστικά.

Ένα χειριστήριο που καταλαβαίνει ότι φοβάσαι

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Sony για το PlayStation 5, και ανακάλυψε το Respawn First, το DualShock 5 θα χρησιμοποιεί βιοαναδραστική τεχνολογία. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία θα μπορεί να ελέγχει τον καρδιακό παλμό και τον ιδρώτα του χρήστη. Μέσω αυτών των στοιχείων θα προσαρμόζει ανάλογα το παιχνίδι.

Με βάση τα έγγραφα της πατέντας, το DualShock 5 θα αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης και θα προσαρμόζει μία σειρά ρυθμίσεων με βάση τα στοιχεία που συλλέγει. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του χειριστηρίου που θα διαθέτει το PlayStation 5 θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στα horror παιχνίδια.

Για παράδειγμα σε περίπτωση αύξησης των καρδιακών παλμών του παίκτη, θα μπορούσε το DualShock 5 να δώσει εντολή στην κονσόλα ώστε να αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας, άρα κατ’ επέκταση και της σκληρότητα των σκηνών τρόμου.

Κατά πάσα πιθανότητα οι μοχλοί θα λειτουργούν ως υποδοχείς παρακολούθησης των βιοαναδράσεων. Ακόμη, φήμες λένε ότι το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί σε συνδυασμό με τα PS5 VR και την PS5 κάμερα, η οποία φημολογείται ότι έχει ακυρωθεί λόγω έλλειψης στην προμήθεια των εξαρτημάτων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που η Sony έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει ότι το χειριστήριο θα γίνει πραγματικότητα. Και αν γίνει, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει ως μία Pro έκδοση του DualShock 5.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος