Flat Earther σκοτώθηκε σε ατύχημα με χειροποίητο πύραυλο

Techblog.gr

Flat Earther Die

Η ιστορία του “Mad” Mike Hughes και του πυραύλου που ο ίδιος δημιούργησε δεν είχε τελικά happy end. Φαίνεται ότι η εκτόξευση του πυραύλου του δεν ήταν επιτυχής και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Flat Earther.

Το πάθος του για την επίπεδη Γη του κόστισε τη ζωή

Ο γνωστός Flat Earther πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 64 ετών, όταν το αλεξίπτωτο με το οποίο είχε εφοδιάσει τον πύραυλο που ο ίδιος σχεδίασε αποσπάστηκε από αυτόν λίγο μετά την εκτόξευσή του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πύραυλος να συντριβεί με μεγάλη ταχύτητα στην έρημο κοντά στο Barstow της California. Η εκτόξευση του πυραύλου κινηματογραφήθηκε για τη σειρά Homemade Astronauts του Science Channel, η οποία στοχεύει να προβάλει τις περιπέτειες των ερασιτεχνών κατασκευαστών πυραύλων.

Ο στόχος του Hughes ήταν να επιβεβαιώσει ότι η Γη είναι επίπεδη. Για να πετύχει τον στόχο του ήθελε να πετάξει στο διάστημα ώστε να δείξει σε όλους πως η Γη δεν είναι στρογγυλή.

Η πρώτη προσπάθεια του Flat Earther πραγματοποιήθηκε το 2014, όπου και κατάφερε να ανέβει σε υψόμετρο περίπου 420 μέτρων. Από τότε η μοναδική επιτυχημένη πτήση που πραγματοποίησε ήταν τον Μάρτιο του 2018 όπου και έφτασε σε υψόμετρο περίπου 570 μέτρων.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της πτώσης του πυραύλου. Ωστόσο, ο Flat Earther είχε ξοδέψει μόλις 18.000 δολάρια Αμερικής ή περίπου 16.700 ευρώ για την ανάπτυξη του τελευταίου του πυραύλου. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το συγκέντρωσε από δωρεές.

Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν του επέτρεψαν να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ούτε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές. Φαίνεται λοιπόν ότι το μειωμένο budget οδήγησε στη δημιουργία ενός μη ασφαλούς πυραύλου, ο οποίος του κόστισε τη ζωή.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος