Ν. Φίλης: Να ξαναγίνουμε κυβέρνηση με προοδευτικές δυνάμεις εκτός της Δεξιάς

Ν. Φίλης: Να ξαναγίνουμε κυβέρνηση με προοδευτικές δυνάμεις εκτός της Δεξιάς

Βγήκαμε πριν από 1,5 χρόνο από το μνημόνια και βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα μια προσπάθεια να επιστρέψουμε σε μνημονιακές πρακτικές που είχαν καταβαραρθώσει την κοινωνία, δήλωσε από τη Λάρισα, ο πρώην υπουργός, βουλευτής, τομεάρχης Παιδείας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ο κ. Φίλης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την και αυταρχισμό και υποστήριξε ότι «εφαρμόζει στην πράξη σε πολλούς τομείς, όπως είναι στα εργασιακά ζητήματα που κατήργησε την αιτιολογημένη απόλυση, που δε θέλει να προχωρήσει σε αυξήσεις του κατώτατου μισθού, όπως είναι στην παιδεία που επαναφέρει μνημονιακές ρυθμίσεις, επαναφέρει λοιπόν ρυθμίσεις που θίγουν τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα και συζητά με την κοινωνία για τα μεγάλα ζητήματα. Ο λαός μας έδωσε θυσίες για να βγούμε από τη στενωπό των μνημονίων, θέλει μια παραγωγική ανασυγκρότηση με μια δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και αυτό το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το προωθήσει. Το 32,5% του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν εντολή για να διορθώσει τα λάθη του και να ξαναγίνει κυβέρνηση με προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική».
Οσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι
«όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο θα γλυτώσουμε καταστροφές» και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κυβέρνησης για τη χώρα «με προοδευτικό, κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο και σύγκλιση με δυνάμεις και πρόσωπα του προοδευτικού χώρου, εκτός της δεξιάς».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος