Γιάννηςς Στουρνάρας: Η Κική Δημουλά υπήρξε και μέλος της οικογένειας της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Κική Δημουλά εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος επί 25 χρόνια. Τιμήθηκε από την Τράπεζα για την προσφορά της στα γράμματα, τον Νοέμβριο του 2013, σε λαμπρή τελετή παρουσία του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Η σπουδαία ποιήτρια ανήκε στα κορυφαία και εκλεκτά μέλη της λογοτεχνικής ιστορίας της Τράπεζας της Ελλάδος, που περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Ηλίας Βενέζης και ο Νάσος Δετζώρτζης.

Η Τράπεζα, διά του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της Κικής Δημουλά, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Εκφράζω σήμερα τη βαθιά λύπη μου για την απώλεια της Κικής Δημουλά. Η Κική Δημουλά δεν ήταν μόνο μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της παγκόσμιας ποίησης επί των ημερών μας, αλλά υπήρξε και μέλος της οικογένειας της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς υπηρέτησε σε αυτήν από το 1949 έως το 1974. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Άποψη της κατάμεστης αίθουσας γενικών συνελεύσεων κατά την τελετή της 8ης Νοεμβρίου 2013. Ομιλητές ήταν, εκτός από την ίδια την Κική Δημουλά και τον τότε Διοικητή της Τράπεζας Γεώργιο Προβόπουλο, ο Νάσος Βαγενάς, η Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου και ο Γιάννης Ευσταθιάδης. Ποιήματα της Κικής Δημουλά διαβάστηκαν από τους ηθοποιούς Μαρία Ναυπλιώτου και Δημήτρη Καταλειφό.


Αφήστε μια απάντηση