Microsoft Flight Simulator 2020: Περιέχει όλα τα αεροδρόμια του πλανήτη [βίντεο]

Techblog.gr

Έχει γίνει ήδη ξεκάθαρο ότι το Microsoft Flight Simulator 2020 είναι ένας εξαιρετικά εντυπωσιακός προσομοιωτής πτήσης. Η Asobo Studio έχει ξεκινήσει την παρουσίαση των βημάτων που ακολουθεί για τη δημιουργία του νέου προσομοιωτή πτήσης της Microsoft.

Τα αεροδρόμια του κόσμου σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης

Σε ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι του παιχνιδιού στο YouTube, η Asobo Studio αποκαλύπτει πώς επανασχεδίασε κάθε αεροδρόμιο που υπάρχει πάνω στη Γη, μέσα στο περιβάλλον του Microsoft Flight Simulator 2020.

Συνδυάζοντας τους χάρτες υψηλής ανάλυσης του Bing Maps με την προηγμένης γενιάς Microsoft Azure, επανασχεδίασε στο χέρι 37.000 αεροδρόμια. Μάλιστα, η Asobo Studio έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον επανασχεδιασμό 80 εκ των πιο εντυπωσιακών αεροδρομίων του κόσμου.

Αυτά τα 80 αεροδρόμια έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία τα κάνουν να ξεχωρίζουν στον κόσμο του Microsoft Flight Simulator 2020. Μερικές από τις λεπτομέρειες είναι η μοναδική βλάστηση στο περιβάλλοντα χώρο του Heathrow και ο τρομερός αεροδιάδρομος του John F. Kennedy International Airport.

Microsoft Flight Simulator 2020 Airports 37000

Όπως εξηγεί ο αρχηγός της ομάδας σχεδιασμού, Sven Mestas, ήθελαν να περάσουν ως ομάδα σε ένα νέο επίπεδο προσομοίωσης όσον αφορά τις πτήσεις. Γι’ αυτό, έπρεπε να ακολουθήσουν μία εντελώς νέα προσέγγιση. Έτσι, αποφάσισαν να επανασχεδιάσουν τα αεροδρόμια όλου του κόσμου χρησιμοποιώντας πραγματικές δορυφορικές φωτογραφίες.

Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη των δεδομένων και την επεξεργασία του κάθε αερολιμένα με το χέρι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την πραγματικότητα.

Οι προσομοιωτές πτήσης που δημιουργεί η Microsoft ήταν πάντα εντυπωσιακοί. Ωστόσο, χάρη στη Microsoft Azure, ο νέος τίτλος, το Microsoft Flight Simulator 2020 είναι μακράν το καλύτερο παιχνίδι προσομοίωσης πτήσης που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος