Facebook: Ετοιμάζει υπηρεσία streaming Android games

Techblog.gr

Το Facebook σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Jane Manchun Wong, ετοιμάζει ένα feature μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν stream τα παιχνίδια που παίζουν στην Android συσκευή τους. Το χαρακτηριστικό αυτό θα έρθει στο Facebook, με σκοπό να κοντράρει άλλες διάσημες και με μεγάλη επισκεψιμότητα σελίδες streaming όπως το Twitch και το Mixer της Microsoft.

Αυτήν την στιγμή, το Facebook Gaming δεν είναι από τους δυνατούς “παίχτες” όσον αφορά το game streaming αφού ορισμένες φορές οι streamers χρειάζεται να έχουν ειδικό setup. Δυστυχώς, υπάρχουν παραδείγματα όπου παλαιότερα laptop και υπολογιστές δυσκολεύονται να κάνουν stream ακόμη και λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια όπως είναι τα indies.

Προς το παρόν, είναι άγνωστο αν ο streamer θα χρειαστεί να κατεβάσει κάποιο επιπλέον software ή αν θα επιτρέπεται η ζωντανή αναμετάδοση απευθείας από την εφαρμογή του Facebook. Τέλος, το νέο χαρακτηριστικό του Facebook θα κυκλοφορήσει αρχικά για το λειτουργικό της Google ωστόσο αν όλα πάνε καλά ίσως το δούμε μελλοντικά και στο iOS.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης