Τα iPhone τρέχουν Windows 10 μεσα από εφαρμογή

Techblog.gr

Όπως γνωρίζουμε, η Apple έχει για όλα της τα προϊόντα ένα ξεχωριστό software το οποίο τα υποστηρίζει. Το iOS για παράδειγμα έχει πληθώρα χαρακτηριστικών τα οποία υποστηρίζουν τα iPhone ωστόσο η εφαρμογή UTM επιτρέπει στα smartphone του Αμερικανικού κολοσσού να τρέξουν τα Windows 10.

Οι iOS συσκευές δεν διαθέτουν υποστήριξη για virtualization ωστόσο η εφαρμογή UTM η οποία συνδέεται με έναν SPICE server στο QEMU επιτρέπει μέσω αυτής την χρήση των Windows 10 στα iPhone. Επιπλέον, μέσω του UTM ο χρήστης μπορεί να τρέξει ακόμη και τα Linux ενώ η χρήση της μπορεί να επεκταθεί ακόμη και στα iPad.

Η εφαρμογή πρέπει να γίνει sideload ωστόσο ένα μελλοντικό update θα μπορούσε εύκολα να σταματήσει την υποστήριξη της. Αυτήν την στιγμή ορισμένοι χρήστες, έχουν καταφέρει να τρέξουν τα Windows 10 στο iPhone τους ωστόσο το project βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια και έχει ορισμένα μεγάλα loading screens.

Το TCG accelerator το οποίο τρέχει το λειτουργικό σύστημα στην εφαρμογή υποστηρίζει μόνο το 70% της ταχύτητας ωστόσο η απόδοση αυξάνεται με την χρήση χαμηλών γραφικών.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης