Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 81-92

Δέκα λεπτά μπάσκετ για τη Μπαρτσελόνα έφταναν για να νικήσει με 92-81 τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που στα κρίσιμα σημεία δεν είχε τακτική, Καλάθη και καθαρό μυαλό και τώρα τρέχει για την πρόκριση.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό: Ένας αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την Μπαρτσελόνα εξελίσσεται σχεδόν πάντα σε συνθήκες ντέρμπι.

Παρά την ανωτερότητα σε εικόνα και σκορ των “πράσινων” στα πρώτα 25 λεπτά του ματς, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε μέσω  κυρίως  της ατομικής ποιότητας των παικτών της στο τέλος και το… θρίλερ κατέληξε στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, με μεγάλα σουτ και σωστές αποφάσεις όταν η μπάλα «έκαιγε».

Οι Καταλανοί έμειναν κοντά στο διάστημα όπου το «τριφύλλι» είχε τα ηνία και έκανε στο τέλος μία εξαιρετική  αντεπίθεση  διαρκείας, η οποία μετουσιώθηκε σε μία σημαντική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε δυναμικά στο ματς και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» χαμήλωσαν το τέμπο και στόχευσαν στον Παπαγιάννη και στο low post, κάτι που έγινε και… ανάγκη λόγω της αρχικής αστοχίας στα τρίποντα. Το 16-11 του 6ου λεπτού ήταν αποτέλεσμα καλής λειτουργίας σε όλο το μήκος του παρκέ και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας τα ηνία (23-20).

Ο Καλάθης ανέλαβε δράση στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και με συνεχόμενες ασίστ, μερικές εκ των οποίων άκρως εντυπωσιακές, βοήθησε σημαντικά στο +8 των «πράσινων» στο 15′ (35-27). Το «τριφύλλι» ήταν εμφανώς ανώτερο σε αυτό το διάστημα του παιχνιδιού, όμως η ποιοτική Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις μέσω ατομικών εκλάμψεων των Ντιλέινι, Μίροτιτς και Τόμιτς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «μπει» δυναμικά στο πνεύμα του αγώνα. Έτσι, οι γηπεδούχοι, που είχαν σε κεντρικό πλάνο επιθετικά τους Παπαπέτρου (10π) και Τόμας (9π), πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας «μαξιλαράκι» εφτά πόντων (45-38).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με +11 για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (51-40), που έδειξε ξανά διάθεση να «χτυπήσει» στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα. Οι Μπέντιλ και Φριντέτ πήραν τα… ηνία στο επιθετικό κομμάτι, όμως η είσοδος του Ντιλέινι ανέβασε τους Καταλανούς, που «πάτησαν» σε δύο «πράσινα» λάθη για να πλησιάσουν στους τέσσερις (59-55, 25′). Η είσοδος των Βουγιούκα και Ράις έδωσε πνοή στους γηπεδούχους, που «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 8-2 για το 67-57 του 28ου λεπτού. Αυτό δεν έφτασε πάντως για την διατήρηση μίας καλής διαφοράς, αφού η ομάδα του Πέσιτς κατάφερε να βρει σκορ και λύσεις, μειώνοντας σε 69-67 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με 69-69 και το ματς πήγε… στο μηδέν. Η Μπαρτσελόνα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς λίγο αργότερα (69-70, 32′), ενώ ένα τρίποντο του Αμπρίνες «πάγωσε» ακόμα περισσότερο το ΟΑΚΑ (74-76, 35′). Ο εξαιρετικός Παπαγιάννης ισοφάρισε, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει… αέρα και αυτό μετουσιώθηκε σε διαφορά εφτά πόντων (78-85), δύο λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί τελειώσε και το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν κουράγιο και… χρόνο για να επιστρέψουν.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 45-38, 69-67, 81-92.


Αφήστε μια απάντηση