Twitter: Τα fake news θα παρουσιάζονται με πορτοκαλί χρώμα

Techblog.gr

Ένα νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει το Twitter για την πλατφόρμα όπου τα fake news, οι παραπλανητικές ειδήσεις και άλλα θα φαίνονται με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, για να προειδοποιούνται οι χρήστες. Σύμφωνα με μία πηγή, το Twitter ξεκίνησε να δοκιμάζει αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο διέρρευσε από ένα demo. Το Twitter αργότερα επιβεβαίωσε το χαρακτηριστικό που θα προστατέψει τους χρήστες δεν είναι επιβεβαιωμένο όμως ότι θα κυκλοφορήσει. Στην περίπτωση που το χαρακτηριστικό εγκριθεί θα κυκλοφορήσει μαζικά γύρω στις 5 Μαρτίου.

Στο demo που παρουσιάζεται μπορούμε να δούμε μερικά tweet ότι έχουν μαρκαριστεί με έντονο κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα. Αυτά τα tweet θεωρούνται “κακόβουλα παραπλανητικά” και γίνεται η απόκρυψη τους αυτόματα.

Στο demo που παρουσιάστηκε, μέλη της κοινότητας ερωτήθηκαν εάν ένα tweet είναι “πιθανό” ή “απίθανο” να χαρακτηριστεί ως “παραπλανητικό”. Μετά από αυτό τους ζητήθηκε αξιολογήσουν πόσοι από αυτούς θα απαντήσουν σωστά σε μία κλίμακα από το 1 έως το 100, πριν ξεκινήσουν να επεξεργάζονται τους λόγους για τους οποίους ένα tweet είναι παραπλανητικό.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης