Google: Αφαιρεί από το Play Store εφαρμογές που εμφανίζουν ενοχλητικές διαφημίσεις

Techblog.gr

Google ban 600 apps for ads

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το πλάνο της για την αφαίρεση από το Play Store των Android εφαρμογών οι οποίες παραβιάζουν τους όρους χρήσης και προβολής των διαφημίσεων.

Τι ετοιμάζει ο τεχνολογικός κολοσσός

Αναλυτικότερα, η Google αφαίρεσε ήδη από το Play Store 600 apps τα οποία εμφάνιζαν διαφημίσεις πάνω από άλλες εφαρμογές, στην αρχική οθόνη, ή στην περιοχή ειδοποιήσεων. Μαζί με την αφαίρεση των εφαρμογών, ο τεχνολογικός κολοσσός απέκλεισε από το Play Store τους προγραμματιστές αυτών των apps.

Ωστόσο, τα μέτρα που έλαβε η Google δεν σταματάνε εκεί αφού οι προγραμματιστές αποκλείστηκαν από τις πλατφόρμες διαφημίσεων της εταιρείας, το AdMob και το Ad Manager.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή προϊόντων για την ποιότητα των διαφημίσεων στη Google, Per Bjorke, η εταιρεία έλαβε δράση αφού ενημερώθηκε ότι οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν νέες μεθόδους για τη χρήση και συγκάλυψη ενοχλητικών διαφημίσεων.

Η αρχική δράση της Google ήταν να χρησιμοποιεί machine-learning ώστε να εντοπίσει πότε εμφανίζονται διαφημίσεις εκτός του περιβάλλοντος της εφαρμογής. Έτσι, εντόπισε τις πρώτες 600 εφαρμογές που παραβιάζουν τους όρους χρήσης και προβολής των διαφημίσεων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα κάνει επιπλέον αλλαγές στο Android OS και θα προσφέρει καλύτερα εργαλεία στους προγραμματιστές ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα της βιομηχανίας διαφημίσεων, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τις αλλαγές αυτές.

Τέλος, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όπως ανακάλυψε ο ρεπόρτερ του BuzzFeed, Craig Silverman, ένας από τους προγραμματιστές που αποκλείστηκαν είναι η Cheetah Mobile. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους developer στο Play Store, που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος